Bugün, 7 Mayıs 2024 Salı

Kamu Hastaneler Birliği Başkanı Hocaoğlu: Erdek Devlet Hastanesi'nde öncelikli hedefimiz, ana branşlarda birer uzman hekim bulundurmak”

Kamu Hastaneler Birliği Başkanı Hocaoğlu:  Erdek Devlet Hastanesi

Erdek Devlet Hastanesi'nde öncelikli hedefimiz, ana branşlarda birer uzman hekim bulundurmak”

Balıkesir Kamu Hastaneler Birliği Başkanı Op. Dr. Hasan Hocaoğlu, öncelikli hedeflerinin, Erdek Neyyire Sıtkı Devlet Hastanesi’ndeki ana branşlarda birer uzman hekim bulundurmayı gerçekleştirmek olduğunu açıkladı. Bandırma Devlet Hastanesi’ne EMRAM ödülü verildiği törende hazır bulunan Hocaoğlu, gazetecilerin de sorularını yanıtladı. Hocaoğlu, Erdek Hastanesi ve ilimizin diğer sağlık kuruluşları ve sorunları hakkında şunları söyledi:
“Ülkemizdeki diğer hastanelerde olduğu gibi Erdek’te de doktorlarımız, polikliniklerde çok sayıda hastaya bakmak zorunda kalıyor. Çoğu kez, bir doktor, günde 80-100 arasında hastaya bakmak zorunda. Oysa, uluslararası sağlık verilerine göre bir doktorun, bir hastasına en azından 20 dakikalık bir muayene süresi ayırması gerekiyor. Balıkesir ilinde de, Bandırma, Erdek ve Gönen’de de kalp ve damar hastalıkları çok fazla. Balıkesir ili sınırları içindeki hastanelere gelenlerin yarısına yakını kalp ve damar hastalıkları için başvuruyor. Bunun nedeni, Balıkesir ilinin nüfusunun yaş ortalaması 37.6 olmasıdır. Yani Balıkesir ilinde, 40 yaş üstünde olanların sayısı, 40 yaş altında bulunanların sayısından fazladır.”
“D grubu” hastane konumunda bulunan Erdek hastanesinin yerinin yanlış olduğunu belirten Hocaoğlu, şöyle konuştu:
“Erdek’te, yaz sezonunda nüfus yoğunluğu çok artıyor. Buna paralel şekilde poliklinik sayısında da artış gözleniyor. Bu nedenle yaz döneminde Erdek’teki doktor sayısını artırıyoruz. Hastanemizde hâlen genel cerrahi uzmanımız bulunmuyor. Bu açığı dışarıdan atama yoluyla kapatacağız. Türkiye’de, binin üzerinde kamu hastanesi var.

Balıkesir Kamu Hastaneler Birliği’ne bağlı olarak Balıkesir ilinde 17 hastane bulunuyor. Bu hastanelerden 3’ü, ağız ve diş sağlığı ile ilgili ki, bunlardan biri de Bandırma’da yer alıyor.”
Yaz döneminde, Erdek’e bağlı adaların nüfusunun da 3 binden, 80 binlere ulaşmasının da sağlık hizmeti açısından zorluk taşıdığına işaret eden Op. Dr. Hocaoğlu, “Bu adalardan, Erdek’e ulaşımın da zorluğu, ayrıca risk taşıyor” dedi.
VATANDAŞ, ACİL SERVİSİ YANLIŞ KULLANIYOR
Türkiye’nin her yerindeki hastanelerde, vatandaşların, acil servisleri yanlış kullanıp işgal ettiğine dikkati çeken Hocaoğlu, şunları söyledi:
“Türkiye’de, 5 hastadan biri, acil servise gidiyor. Grip olanlar bile acil servise başvuruyor. Normal polikliniklere başvurunun % 20’si kadar acil servise başvuru var. Bu arada Türk insanı, aşırı ölçülerde antibiyotik kullanıyor. Bu durum da, vücuttaki bağışıklığı ortadan kaldırıyor. Vatandaşımız, en küçük bir soğuk algınlığında bile doktorun, kendisine antibiyotik reçetesi yazmasını bekliyor. Eğer yazmazsa, eczaneye giderek, kendisi alıyor.”
EN ÇOK SEVK BANDIRMA VE AYVALIK’TAN
Hastaneler büyüdükçe enfeksiyon riskinin de arttığının altını çizen Hocaoğlu, şöyle konuştu:
“Balıkesir’deki tüm hastanelerde öncelikle güler yüzlü hizmeti amaçlıyoruz. İlimizde en çok sevk veren hastaneler Bandırma ve Ayvalık’tır. Bandırma Devlet Hastanesi’ni güçlendirilmiş bölge hastanesine dönüştürmek istiyoruz. Hâlen Bandırma Devlet Hastanesi’nde hâlen boş yatak bulunmuyor, ameliyathaneler sürekli çalışıyor. Önümüzdeki dönemde ek bina gereksinimi doğacak gibi görünüyor.”
Haber : Önder Balıkçı



  • Salı 24.2 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Çarşamba 26.5 ° / 11.4 ° false
  • Perşembe 21.4 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı